PAPP UP: bolhapiacról egyenesen a divathétre!

A papír szemüvegek és a PAPP UP márka mögött egy berlini designer, Cantemir Gheorghio áll, akinek az ötlete 2010-ben egy szimpla viccnek indult, majd óriási mozgalommá nőtte ki magát. Arra gondolt, kifigurázza a hipszterek óriási napszemüvegeit, ráadásul az általa készített papír keretet eltudta cserélni a helyi bárban egy ingyen italra - így indult a történet.

A PAPP UP mögé aztán egy komolyabb koncepció került, de az eredeti cél - a vagány stílus - megmaradt és további termékvonalakkal bővült a márka, készítettek csokornyakkendőt, nyakkendőt és táskákat is.

Cantemir Berlinben folyamatosan új dizájnokon dolgozik, így született meg 2013-ban a PAPP UV: kézzel készített napszemüveg papírból, UV400 polarizációs szűrővel a szem védelméért. Rugalmas, tartós, szuper könnyű. Különböző színekben és formákban, hogy megtaláld a személyiségedhez illőt. A Papp UV ötlete abból indult ki, hogy egy tartós napszemüveget alkossanak a berlini mindennapokra és a fesztiválszezonra. Ez sikerült is nekik.

A PAPP UV napszemüvegek nemcsak a kortárs és minimalista stílus miatt népszerűek -  négy különböző formában és két színárnyalatban kaphatók - hanem mert olyan előnyökkel rendelkeznek, amelyekkel hagyományos napszemüvegek nem.  Organikus papírból készített keretük egyetlen darabból áll, ezért könnyű, különösen rugalmas és ellenálló. Úgy fejlesztették ki, hogy kényelmes legyen: akár könyvjelzőként is használhatod vagy a nadrágzsebedben is tárolhatod, anélkül, hogy eltörne.

PAPP UP napszemüveg

Vannak azonban más jellegzetességek is, amelyek népszerűvé tették a PAPP UV-t: az egészségtudatosság jegyében az UV400 polarizált szűrők védik a szemet a Nap káros sugaraitól, mindezt hitelesített optikai tesztekkel bizonyítva, amelyek a napszemüveget alkalmasnak ítélték vízparti és hegyvidéki használatra is!

A kényelmes viselést a domborított  lencsék, a tartós anyag és az állítható hosszúság biztosítja. A legújabb lézeres vágótechnika és a gravírozott logó kölcsönöz a napszemüvegnek egyfajta vagány, városi hangulatot.

A PAPP UV másik különlegessége, hogy a szemüvegek  hipoallergén és vízálló fa olajjal vannak bevonva. A hajlítható alumínium részek könnyen állíthatók, a kényelmes viselet érdekében.

Amit tehát érdemes megjegyezni erről a szuper találmányról:

Fenntartható - hiszen papírból készül

Vízálló

UV400 védelemmel

Kézzel készítették Németországban

Könnyű és rugalmas

A nálunk kapható kollekció darabjait ide kattintva tudod megnézni. 

PAPP UP szemüveg

Egy rövid videó, amiben maga Cantemir Gheorghio mesél a márkáról:

Papp Up, cardboard design. from Lust for life on Vimeo.

A PAPP UP hivatalos oldalát itt találjátok: www.papp-up.com