100%-ban kézimunkával készült, egyenesen Spanyolországból

A Maians márka születése

Barcelona egyik életteli, mindig nyüzsgő kerülete egykoron kis sziget volt, ezt nevezték Maians-nak, amely a művészek, halászok, utazók és kereskedők kedvelt találkozó helye volt. A terület aztán az évszázadok alatt félszigetté vált és ma már Barceloneta-nak hívjuk. Itt mindig pezseg az élet, így az inspiráció kimeríthetetlen helyévé vált számunkra, így született meg a Maians.

Őrizve a cipőkészítés hagyományát, minden pár Maianst különös gondossággal, kézzel készítünk, helyi spanyol cipészeink, a „zapateros”-ok segítségével.

Büszkék vagyunk arra, hogy termékeink teljes mértékben hagyományos gyártási folyamat eredményei: kizárólag magas minőségű, a régióban fellelhető alapanyagok és helyi természetes gumi felhasználásával készülnek. Minden gyárunk a mai napig az alapító családok tulajdonában vank és ők is működtetik őket, az eszközök és a gyártási eljárás pedig generációról generációra száll.

Szabás – minőség az első lépéstől

Saját designer csapatunk gondoskodik az anyagok kiválasztásáról, amelyek ezután a helyi gyárakba kerülnek, egyenesen a szabóasztalra. A gondosat kiválasztott anyagok szabása megkívánja szakembereink tapasztalatát, odaadását és szakértelmét, hogy minőségi terméket hozhassunk létre.

Maians szabás

Varrás

Amint a darabokat kiszabták, cipészeink összevarrják azokat, így először a cipő felső részét készítik el. Ez egy nagyon fontos lépés, ugyanis nem csak a lábbeli felső részét formálják meg, de ekkor születik az egyedi Maians jelleg, a szövetek és színes szegélyek egyesítésével.

Maians varrás

Vulkanizáció

A cipőkészítés következő lépéseként egy különleges spanyol cipészeti technikát hívunk segítségül, a vulkanizációt. Ekkor a gumit egy öntőformában hevítjük fel, hogy megformázzuk a cipő talp részét, amelyet aztán összeillesztünk a felsőrésszel. Ezek után néhány napig természetes módon hagyjuk megszáradni a cipőket. Ezt követi a minőség-ellenőrzés. A cipőfűzők és az egyedi, kényelmet szolgáló Maians belső rész beillesztése után egy utolsó ellenőrzésen esik át a lábbeli.

A különböző modellek elnevezésénél gyakran követjük azt a hagyományt, hogy azokról a dolgozóinkról nevezzük el őket, akik sokat tettek az adott kollekcióért, hiszen a munkások az évek alatt a “Maians család” tagjává váltak, velük együtt dolgozunk az új kollekciókon minden egyes szezonban. A cipők végül 100%-ban újrahasznosított papírból készült dobozokban kezdik meg útjukat a leendő tulajdonosuk felé.

Ez egy különös precizitást igénylő folyamat, amelynek eredménye egy igazán egyedi termék, a Maians.

Íme egy hangulatos videó arról, mi is a Maians: 

A Maians hivatalos oldalát itt találjátok: www.maians.es

Ha szeretnéd megnézni a nálunk kapható kollekciót ide kattints!