A Natural World márka 2010 szeptemberében indult, akkor alkották meg ugyanis az első, teljes mértékben környezettudatos módon előállított lábbelit. 

A márka egyszerre ötvözi a trendi, fiatal stílust és a hagyományokat őrző cipőkészítő tapasztalatot és tudást. A márka alapítói sokrétű tapasztalattal rendelkeznek a cipőgyártás területén, hiszen több, mint két évtizede ebben az iparban dolgoznak. Ám az alapítókat több vezérelte annál, hogy egyszerű lábbeliket készítsenek, szerettek volna választ adni arra, hogyan lehet mindezt környezettudatos módon tenni. Ennek jegyében alapították meg a 100%-ban természetbarát cipőmárkát, ezzel egy lépéssel közelebb hozva egy jobb világot.

A régi és az új technikák találkozása

Rengeteg kutatást, tesztet és próbálkozást igényelt, mire megtalálták azt az eljárást, amivel környezetbarát módon tudják elkészíteni a cipőket a legelső mozzanattól kezdve a legutolsó simításokig, de végül sikerült. A módszer alapja a cipőkészítők ősei által is használt, észak-spanyolországból eredő vulkanizáció. A siker kulcsa azonban abban rejlett, hogy ezt a régi eljárást a legújabb technikai vívmányokkal ötvözték. 

Vízió

A Natural World olyan jövőképet tűzött ki maga elé, amelyben a gyártási folyamat során tisztelik, védik és odafigyelnek a természetre és a környezetre. Ez megjelenik a mindennapi munkájukban és végigkíséri a teljes gyártási folyamatot is, hiszen lebomló alapanyagokat használnak a lábbelik előállításakor és a cipősdobozok is újrahasznosított papírból készülnek. A márka ennek köszönhetően megkapta az úgynevezett "made in Green" tanúsítványt. 

Alapanyagok

Spanyol pamutot használnak a cipők elkészítésekor amely szintén viseli a made in Green tanúsítványt, ez bizonyítja, hogy nem használnak gyerekmunkát a készítéskor és 100%-ban ökológiai anyagról van szó. A gumi amit használnak, egyenesen a kaucsukfáról származik és kiváló minőségű, annak érdekében, hogy biztosítsa a kényelmes és ruganyos járást a cipőkben. Ennek a két anyagnak a megmunkálásával és a vulkanizációs technológiai segítségével 170 Celsius fokon készítik a cipőket, mindenfajta vegyszer és ragasztó nélkül.

Végeredmény

Ez az eljárás és nézőpont a titka annak, hogy a Natural World rövid idő alatt piacvezető lett, hiszen termékeik környezettudatos módon, természetes alapanyagokból, vegyszerek felhasználása nélkül készülnek, ráadásul kényelmesek, tartósak és rugalmasak is, valamint 30 Celsius fokban moshatók. 

Ha szeretnél többet megtudni a márkáról, itt éred el a weboldalukat. 

Nézd meg itt a nálunk kapható Natural World cipőket!